sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kulttuurishokki

Pikaista päivittelyä siestalla.

Voi nenä, mikä kulttuurishokki. Ja mä kun ajattelin, että olen niin seikkailijaluonne ja avoimin mielin reissussa, ettei vieraaseen kulttuuriin tottumisessa ole mitään ongelmaa.

Kadulla on roskapusseja. Joka puolella. Ja kuolleita rottia (okei, oon nähnyt vain yhden, mutta toi kuulosti dramaattisemmalta). Ja vessat on aika kamalat, varsinkin yleisillä paikoilla. Niissä usein otetaan paperit vessakoppien ulkopuolelta, ja pyyhkimisen jälkeen vessapaperi laitetaan pöntön vieressä olevaan roskakoriin. Tähän tyyliin:



Haju on mielenkiintoinen...

Menin ekana työpäivänä töihin shortseissa, topissa ja flipflopeissa. Täällä on joku 30 astetta lämmintä, eli vähän kuuma. Ilma on vielä sillä tavalla kostea, että varmasti hiki virtaa. Rakennuksista etsii heti katseella ilmastointilaitteita.





Kävi kuitenkin ilmi, että täällä töihin pitää mennä t-paidassa, polvet peittävissä housuissa ja kengissä. Semmoiset oli vähissä, joten lähdettiin shoppailemaan. Meidän oppaana ollut "työkaveri" vei meidät länsimaisille suunnattuun kauppaan, jossa vaatteet ovat isompaa kokoa. Noh, ei mulle silti mahtunut xl-kokoinen t-paita. Kysyimme, onko isompaa kokoa. "Ehkä miesten osastolla." Sinne siis... :D

Hotellin kanssa oli myös pieniä ongelmia. Me oltaisiin haluttu Leenan kanssa yhteinen huone, että päästäisiin halvemmalla. Meille oli kuitenkin varattu ja kaksi huonetta kolmeksi kuukaudeksi, eikä sitä voinut muuttaa. Kävi ilmi, että toinen huoneista on tosi hieno ja tilava huone, jossa on mm. kylpyamme ja netti toimii mukavasti. Toisessa huoneessa taas ei ole mitään hienouksia, se on pieni ja tunkkainen, eikä netti toimi. Yritimme käydä vaihtamassa huoneen toiseen, mutta kuulemma muita ei ole vapaana. Pitänee valittaa asiasta vielä meidän kontaktille, koska meille nettiyhteys on oikeastaan tärkein yksittäinen asia hotellihuoneessa... Meille kelpaisi kyllä, että oltaisiin yhdessä siinä isommassa huoneessa ja maksettaisiin se puoliksi, mutta saa nähdä, saadaanko asia onnistumaan.

Tässä vielä muutama kuva eiliseltä, käytiin Hanoissa Ho Chi Minhin museossa ja sotamuseossa:










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti