sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Halloween ja muuta mukavaa

Ohhoh, nyt mennään jo kovaa vauhtia marraskuussa! Enää kolme viikkoa töitä jäljellä ja vähän lomailua. Viime perjantaina juhlistettiin porukalla Halloweenia. Ei ollut mikään helppo tehtävä keksiä itselle asua, mutta lopulta löydettiin tosi tyylikkäät naamarit, joiden pohjalta suunniteltiin omat asukokonaisuudet. Ei ollut kallista huvia toi; 1,5e naamari ja rintsikat olkatoppauksiksi. Hyvin toimi! :P



Sunnuntain työtkin on alkanut tässä loppua kohden sujua huomattavasti mukavammin kuin alussa. Hope Housessa sunnuntaina aamupäivällä työntekijät olivat kovasti kehuneet meitä meidän tulkille. Tuli tosi hyvä mieli, että ne arvostaa meidän työtä siellä, vaikka itse on välillä ollut vähän epävarma olo, tehdäänkö me siellä mitään fiksua. Lisäksi työntekijöiden kielitaito ei ole sellainen, että me voitaisiin itse niiden kanssa jutella.

Eilen me tehtiin taas hienoja kampauksia tytöille ja opetettiin myös heille, miten erilaisia kampauksia voi tehdä. Poikien kanssa heiteltiin palloa, oltiin peukkupainia ja arvuutusleikkejä. Lisäksi kaikki lapset innostuivat tosi paljon, kun otettiin yhdessä valokuvia. Se oli ihan hirveän hauskaa myös mun omasta mielestä, koska toi riemu oli jotenkin niin mahtavaa seurattavaa. Lapset pyysi ottamaan uusia kuvia ja halusi itse tietenkin kans nähdä, millaisia kuvia heistä saatiin aikaan :)










Myös sunnuntai-iltapäivä meni mukavasti. Kun mä nyt olen selvästi saanut omat taiteelliset lahjani puhkeamaan kukkaan, meillä oli alkuleikkinä leikki, missä lasten piti arvata englanniksi, mitä eläintä piirsin taululle. Tässä olen piirtämässä krokotiilia. Vanhimmat noista An Tayan lapsista on muuten huomattavasti parempia englannissa, kun suurin osa meidän "tulkeista" :D



Me tehtiin myös yhdessä englanniksi viikko-ohjelmat, joihin kirjotettiin asioita, mitä he tekevät minäkin päivänä. Oli ihan mielenkiintoista kuulla, että sen lisäksi että lapset käyvät arkisin koulussa, he myös käyvät lisätunneilla viikonloppuisin. Eli mitään varsinaisia vapaapäiviä heillä ei ole.

Viikko-ohjelmien jälkeen taas leikittiin ja pelattiin fudista ja muuta mukavaa. Tulee ihan vanhat hyvät ajat mieleen, kun noi tytöt hyppii niitä samoja leikkejä, mitä me tehtiin pienenä (mutta minkä nimeä en enää muista).



Hope Centerissä (keskiviikkoisin ja torstaisin) meillä on ollut vähän erilaisia aikoja nyt, koska meillä ei ole ollut tulkkia kuin maksimissaan puolissa opetuskerroista paikalla. Me ollaan siis käytetty paljon pantomiimia ja piirroksia opetusvälineenä (tässä kans osoitus mun hurjista taiteellisista valmiuksista...) :D





Saa nähdä, millainen viikko tästä alkaneesta lopulta kehkeytyy. Luultavasti hyvä! Kivaa viikkoa sinnekin :)

2 kommenttia:

  1. Pohdin pari päivää, että mitä sä hait tällä kommentilla, nyt vasta tajusin :D totta, twistiä tai jotain sen tapasta se tais olla!! Nää on tehnyt oman twist-narunsa punomalla monta pientä kuminauhaa yhteen :)

    VastaaPoista