perjantai 21. marraskuuta 2014

Viimeisen työpäivän tunnelmia

Hei vaan!

Se olis sitten viimenen työpäivä tän reissun aikana!! Fiilis on tosi korkeella :))

Viime sunnuntai oli viimenen työpäivä noissa keskuksissa, missä ollaan käyty. Meillä oli kiva päivä ja saatiin tämmönen ihana piirros lastenkodin lapsilta :)



Tällä viikolla me ollaan tehty yhteistyötä paikallisen yliopiston kanssa. Tätä yhdessä tehtyä projektia varten käytiin etnisiin vähemmistöryhmiin kuuluvien ihmisten kylässä katsomassa ja kuuntelemassa, millaista elämä on siellä. Kylässä asui 29 perhettä, joista 18 perheelle valtio oli rakentanut talot, loput olivat rakentaneet asuntonsa itse jälkikäteen. Perheistä 13 on köyhyysrajan alapuolella, 11 ihan ok taloudellisessa tilanteessa ja 5 on hyvin toimeen tulevia.

Meidän ryhmä keskittyi selvittämään, minkälainen tilanne lapsilla on kyseisessä kylässä. Keskustelimme alkuun kylän "päällikön" kanssa, joka kertoi että päiväkoti löytyy kylästä, mutta jos lapset haluavat jatkaa opiskelua ala-asteelle, heidän pitää käydä 7 km päässä olevassa koulussa. Käytännössä kuitenkaan päiväkodistakaan ei ole kovin paljoa hyötyä, koska siellä ei ole yhtään työntekijää.










Tänään me pidetään loppuseminaaripäivässä Leenan kanssa esitys Suomen ja Vietnamin eroista lastensuojelun, vammaistyön ja sosiaalityön opiskelun osalta. Täytyy sanoa, että ei ollut kyllä haastavaa keksiä niitä eroja. On kyllä oma arvosuts Suomen sosiaalipalveluita kohtaan noussut kohisten tämän harjottelun aikana. :)

Tänään illalla me järkätään pikkuset läksiäiset. Käydään porukalla vielä yhdessä ulkona pitämässä hauskaa. Ja huomenna olisi hotellin vaihto edessä. Siitä käynnistyykin sit mun ja Leenan hemmotteluviikko! Meillä on suunnitelmissa käydä testaamassa kaikki mahdolliset hieronnat, naamahoidot, manikyyrit, yms. Kivaa päättää tää yhteinen matka yhteisellä minilomalla. Siitä voi sitten hyvillä mielin jatkaa lomailua ens viikon perjantaista eteenpäin Thaimaassa. En malta odottaa........!!!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti