perjantai 7. marraskuuta 2014

Kahdeksan viikkoa takana!

Kyllä vaan, tasan kahdeksan viikkoa oon nyt ollut poissa Suomesta! Meillä on vielä kaksi viikkoa duuneja jäljellä, mutta vika viikko taitaa mennä yliopistolla, joten ens viikolla on jo aika jättää hyvästejä noihin keskuksiin, missä ollaan käyty näiden viikkojen aikana. Aika hurjaa, mutta kivalla tavalla. Kyllä tässä jo reissun lomailuosuuden alottaminen kiehtois kovasti :) Lennot, hotellit ja sukelluskurssit on jo Thaimaahan varailtu, nyt pitäis sitten vaan vielä jokunen viikko malttaa odottaa!

Tällä viikolla Hope Centerissä meillä oli kaksi suurta teemaa, joista toinen oli hygienia ja toinen bingo! Hope Centerissä asuvien etnisiin vähemmistöryhmiin kuuluvien ihmisten vähän erilaiset hygieniatottumukset näkyy aika vahvasti. He jättävät hanoja auki, vessoja vetämättä, roskat lattialle, huuhtelevat jalkojaan vessanpöntössä, yms. Mitään ihmeitä me ei edes yritetty lähteä tekemään, koska kuitenkin keskuksessa olevista 60 henkilöstä ainoastaan kourallinen on meidän oppitunneilla mukana. Meillä oli ihan yksinkertaisia kuvallisia paperikylttejä, joissa saattoi lukea esimerkiksi "laita roskat roskakoriin", "vedä vessa", "sulje hana", jne. Kovasti meidän ihastuttavat oppilaat innostuivat teippailemaan lappuja sopiviin paikkoihin keskuksessa, saa nähdä onko niistä loppujen lopuksi mitään hyötyä. Ja tosiaan bingo oli ihan uusi juttu meidän luokalle - ja toimi! Oli tosi hauskaa, vaikkakin mokomat meinasivat huijata, kun niin kovasti halusivat bingoja... :P

Tässä meiän ryhmäkuva eiliseltä. Piirreltiin omakuvia, harmi, että parilla oli sellaiset kynät, ettei heidän piirrustukset näkyneet.


Tänään me oltiin vaan uima-altaalla ottamassa aurinkoa vapaapäivän kunniaksi. Täällä oli superkuuma päivä, helposti yli 30 astetta. Tais olla ensimmäinen tai ainakin yks harvoista aurinkoisista vapaapäivistä, yleensä täällä paistaa aurinko vaan sillon kuin ollaan töissä... Kotimatkalla käytiin syömässä pizzat. Ne jotka mut tuntee ja on käynyt mun kanssa pizzeriassa, varmasti ymmärtää tämän hetken ainutlaatuisuuden: mä en tilannut kinkku-ananasta, vaan meat loverin! Hurjaa.

Multa muuten lähti pyörästä poljin irti. Oli jollain tavalla aika hämmentävää.
Siinä kun käppäiltiin takaisin hotellille, viereisen kerrostalon katolla oli jokseenkin hurjan näköstä rakennustyötä. Siellä kiskottiin käsivoimin johonkin kaheksanteen kerrokseen ylös tommosta hullua pötkilöä. Sit tietenkin kun otin kuvan, puolet tyypeistä alkoi vielä vilkuttaa... Saattoi noi toiset kaks vähän kirota, kun putkilo oli ihan vinossa. :)


Kaikesta menosta ja meiningistä huolimatta täällä meinaa aina silloin tällöin iskeä pikkunen ikävä ja yksinäisyys. Sillon on ihana jutella skypessä tai facebookissa läheisten kanssa. On niin mielettömän rakkaita ja ihania ihmisiä, että tuntuu kun ne olisi ihan lähellä, vaikka onkin niin kovin kaukana. Kiitti teille kaikille, jotka ootte tälläkin viikolla ilahduttaneet mua juttelemalla netissä, merkkaa mulle enemmän kuin arvaattekaan :)
Ja jo etukäteen hurjan hyvää isänpäivää iskälle, oot rakas. <3 Olkaa kaikki kiitollisia ja onnellisia, jos saatte olla isänne kanssa sunnuntaina. Mä oisin ainakin mieluiten tällä porukalla (plus Tapsa!) viettämässä sunnuntaita:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti